Ne demek?

Wiki Article

Yangın veya acil kondisyon vakalarında binalardaki insanoğluın kolaylıkla tahliye edilmesi muhtevain Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu kapılar dışarıdan açılamaz. Bu gestalt hırsızlık vakalarının önlenmesini sağlar.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına gereğince mukannen yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) belli başlı durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın kabilinden ivedili durumlarda dâhilen belli belirsiz bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi düzgülü durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma handikap sıfır bu kilitler yalnızca yangının negatif etkilerini dâhileriye hapseder.

Yangın baplarının ve daha birçok yangın ekipmanın elbette kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın kesinlikle sağlamlandığını öğrenmek kabil zemin durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Bina çıkışlarında kullanılan kapılar konulevi yüz farklı malzemelerden üretildiği kucakin ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu deruneride çevrilmiş kalabilir.

Kullanılan kapı fitili karınin yaman sızdırmazlık şarkaı yoksa elan kazançlı kapı fitili kullanılarak henüz ehven Yangın Çıkış Kapısı üretim sağlamlanabilir.

Ancak hordaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda hiçbir yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması zorunlu olarak akseptans edilmektedir.

120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda duman sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini esenlar ve katkısızlıklı bir şekilde olay yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece uygun ise buna rabıtlı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra yükselmek arkaışını getirmektedir.

Yasa ve yönetmeliklere bakılırsa düzenlenen yangınla mücadele adımlarının tamamına hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın adına bütün projelendirme nöbetlemlerinizi can ve varlık kaybınızın ortadan kalkması namına uyguluyoruz.

Yangın merdiven kapısının en sarih özelliklerinden bir ötekisi bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli kötüı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Dairesel merdivenin ruhsat verilmediği bölgeler arasında ekol, esenlik yapılışu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden lüks evetğu eğlence merkezlerinde bile bu merdivenin kullanılmasına ruhsat verilemez.

Report this wiki page